Bardzo Kruche Maslane

Bardzo Kruche Maslane


300 g maki pszennej
200 g masla
2 czubate łyżki cukru pudru
1 żółtko

No i teraz trzeba pobrudzić łapki, mieszać i miętosić aż wszystko się ładnie połączy


Wałkować wg uznania a właściwie w zależności czy używamy stempla do ciastek (grubiej) czy nie (cieniej). Do piekarnika, środkowa półka, u mnie na 180 stopni ok 10-15 min. Trzeba sprawdzać jak złociste to wyjmować. Chwile trzeba je przestudzić gdyż są bardzo kruche tuz po wyjęciu i wręcz łamią się w łapczywych łapkach;)







0 komentarze :

Prześlij komentarz

 

Cookies

Blog używa informacji zapisanych w plikach cookies m.in. w celach reklamowych i statystycznych. Polityka odnosi się do plików cookies w obrębie bloga Pink Cloud Party Zapoznaj się z polityką plików cookies bloga.

Facebook Updates

Meet The Author